Glazen douchecabine kalkvrij houdenDouchecabines zijn meestal gemaakt van speciaal veiligheidsglas. De glazen douchewanden zorgen ervoor dat het douche gedeelte ook bij de badkamer worden betrokken, waardoor de badkamer automatisch optisch groter lijkt. Aangezien de douche dagelijks gebruikt wordt, is het van belang om de glazen wanden goed schoon te houden om zo kalkaanslag te voorkomen. Kalkaanslag zorgt voor een waas op het glas, wat er niet alleen minder mooi uitziet dan blinkende wanden maar het is ook niet hygienisch. Vuil blijft namelijk veel eenvoudiger plakken op kalkaanslag. Hieronder volgen een aantal tips om kalkaanslag te voorkomen op een glazen douchecabine:

Houdt de douchecabine droog

Om kalkaanslag op glazen douchewanden te voorkomen, is het belangrijk om de douchecabine direct na het douchen goed droog te houden. In water zit namelijk kalk en wanneer je de douche niet droogmaakt, blijft het kalk plakken aan de douchewanden wat zorgt voor vlekken. Er zijn verschillende manieren waarop je douchecabines kunt droogmaken. Kies bijvoorbeeld voor een ruitentrekker, die ook vaak gebruikt wordt om ramen mee te lappen. Hiermee verwijder je het water na het douchen eenvoudig en zullen de glazen wanden al snel weer blinken. Natuurlijk kun je de wanden ook drogen met een doek, gebruik bijvoorbeeld je handdoek maar let wel op dat deze niet te nat is. Hierdoor veroorzaak je strepen en is de kans groot dat er toch kalkaanslag zal ontstaan in de douche.

Kalkaanslag verwijderen

Heb je de douchecabine niet goed droog gemaakt en heeft de kalk zich al gehecht aan de glazen douchewanden? Probeer de douchecabine dan zo snel mogelijk schoon te maken, zodat vuil zoals shampooresten en lichaamsvetten niet aan de kalkaanslag blijft plakken. Het beste kun je hiervoor een schoonmaakmiddel gebruiken dat speciaal gemaakt is voor glazen oppervlakten om het beste resultaat te behalen.

Nieuwe douchecabine kopen

Alle douchecabines hebben, net als al het andere sanitair, een bepaalde levensduur. Is jouw douchecabine of glazen inloopdouchetoe aan vervanging? Bekijk dan de collectie douchecabines, inloopdouches en douchewanden van Sanifun. Alle artikelen uit ons doucheassortiment zijn eenvoudig online te bestellen en worden gratis thuisbezorgd in Nederland ne België.