Complete douchecabinesSteeds vaker kiezen mensen bij de renovatie of verbouwing van hun badkamer voor een complete douchecabine. Deze douchecabines hebben namelijk niet alleen een stijlvolle uitstraling, ook zijn de cabines voorzien van comfortabele extra's. Zoals alle andere douchecabines heeft een complete douchecabine een (thermostatische) mengkraan, een hand- en topdouche, maar vaak bieden deze douches nog meer. Denk hierbij aan ingebouwde jets, inpandige verlichting in de cabine, de radio en een ventilator. Een aantal complete douchecabines zijn zelfs voorzien van een zitje waar je op plaats kunt nemen en te genieten van een voetmassage. Als jij ook een complete douchecabine in de badkamer wilt opnemen, maak dan gebruik van de volgende tips van Sanifun:

1. Bij Sanifun zien wij vaak dat de complete douchecabines door de mensen zelf geplaatst worden in hun badkamer. Het is dus belangrijk dat de handleiding duidelijk, compleet en goed leesbaar is zodat je de douchecabine zelf zonder problemen kunt monteren. Vraag vooraf de handleiding van de complete douchecabine op bij de verkoper, zodat je na aankoop niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

2. Naast een duidelijke handleiding is het uiteraard van belang dat de complete douchecabine daadwerkelijk compleet geleverd wordt, inclusief alle benodigde onderdelen. Na de plaatsing van de complete douchecabine dient de cabine bijvoorbeeld gekit te worden, zodat je verzekerd bent van een waterdichte doucheruimte. Laat jezelf dus goed informeren of de siliconen om de douchecabine te kitten ook is inbegrepen, zodat je na het monteren de douchecabine direct kunt dicht kitten.

3. Steeds meer sanitair winkels en aanbieders verkopen tegenwoordig complete douchecabines, waardoor je enorm veel keuze hebt. Om de juiste keuze te maken, raden wij aan om altijd een complete douchecabine te kopen die van een verkoper die ook douchecabines van hun eigen merk aanbieden. Deze verkopers staan erom bekend dat zij kwaliteit van de producten hoog in het vaandel hebben staan, maar ook de nazorg na de aankoop. Sanifun is daar onder andere een goed voorbeeld van. Bij ons kun je terecht voor verschillende complete douchecabines van ons eigen merk, zodat wij goede kwaliteit kunnen garanderen en je ook na de aankoop van de douchecabine tevreden kunnen houden.

4. Dagelijks douchen is voor veel mensen eerder regel dan uitzondering. Om deze reden is het dus van belang dat de douchecabine goed, waterdicht en beschikbaar is. Als er iets stukgaat in de douchecabine of er treedt een defect op in de douche, dan is het van belang dat de leverancier ook losse onderdelen op voorraad heeft in het magazijn. Op deze manier kun je bij een defect het benodigde onderdeel nabestellen zodat dit zo spoedig mogelijk opgelost kan worden.

5. Net als een gewone douchecabine kan een complete douchecabine aangeschaft worden met een gewone mengkraan of een thermostatische mengkraan. Beide kranen hebben zo zijn voor- en nadelen.

Complete douchecabines met een gewone mengkraan hebben als voorbeeld dat deze kranen weinig last hebben van kalk. Bij normaal gebruik heb je dus jarenlang plezier van een gewone mengkraan. Het nadeel van een gewone douchemengkraan is dat deze de schommelingen van de temperatuur van het water niet opvangt. Hierdoor kan het douchewater tijdens het douchen dus iets warmer of kouder worden en dien je dit zelf bij te stellen. Daarnaast is een gewone mengkraan minder gebruiksvriendelijk voor kinderen. De temperatuur van het water wordt bepaald door middel van een hendel of draaiknop, waardoor kinderen eenvoudig de kraan kunnen bedienen. Ze kunnen het water niet alleen heel koud maar ook heel heet instellen, wat gevaarlijk is. Houd kinderen dus altijd in het oog tijdens het douchen in een complete douchecabine met een gewone mengkraan.

Ook thermostaatkranen hebben een aantal voor- en nadelen. Het grootste voordeel dat veel mensen ervaren bij deze douchekranen is dat de gewenste temperatuur voor het douchen ingesteld kan worden. Hierdoor verwarmt het water direct op de juiste temperatuur waardoor je eenvoudig water kunt besparen omdat je nooit meer hoeft te zoeken naar de gewenste watertemperatuur voordat je kunt douchen. Deze douchekranen vangen tevens de temperatuurverschillen automatisch op, zodat het water tijdens het douchen altijd op de gewenste temperatuur blijft. Veel thermostaatkranen zijn voorzien van een beveiligingsknop welke ingedrukt moet worden om water boven de 38 graden Celsius uit de douchekraan te krijgen. Hierdoor zijn deze thermostaatkranen meer kindvriendelijk dan gewone mengkranen. Het nadeel van een theromstaatkraan is dat deze kranen gevoeliger zijn voor kalk, waardoor de levensduur ten opzicht van een gewone mengkraan een stuk korter kan zijn.

6. Na de aankoop en installatie van de nieuwe complete douchecabine is het natuurlijk het belangrijkst dat deze volledig naar wens is en past bij de badkamer. Na aankoop kun je dit vaak pas beoordelen. Bij de meeste goedkope complete douchecabines bestaan de koppelingen aan de wand van de handsproeiers en voetmassages van verchroomd kunststof. Bij de kleinste mankementen kunnen deze afbreken waardoor de badkamer al snel blank staat met alle gevolgen en kosten van dien. Laat jezelf dus goed informeren over de materialen waarin de complet douchecabine is uitgevoerd.

Complete douchecabine kopen?

Ben je geinteresseerd in een complete douchecabine? Neem dan vrijblijvend contact op met Sanifun voor meer informatie over de douchecabines. Wij beantwoorden jouw vragen graag en zullen onduidelijkheden wegnemen.